Mesken Forum Forumları
Geri Dön   Mesken AnaSayfa - > Mesken Güne Merhaba > Günlük Gazete > Köşe Yazıları

İçimdeki iyimser uyanıyor- Ertuğrul Özkök-13 Nisan 2010

İçimdeki iyimser uyanıyor- Ertuğrul Özkök-13 Nisan 2010 konusu Köşe Yazıları forumu içerisinde , benzer konuları Günlük Gazete ; Facebookta Yayınlamak İçin Tıkla:) ÖNCEKİ gün Hürriyet Pazar’da, Yorgo Kırbaki’nin yazısını okudum. Kathimerini Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Aleksis Papahelas paskalya ...
Yeni Konu açCevapla

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 13 Nisan 2010, 11:51   #1
Damlacan
Aslolan Kendini Yönetmektir
Damlacan - ait Avatar
İlişki Durumu : İlişkisi yok
İçimdeki iyimser uyanıyor- Ertuğrul Özkök-13 Nisan 2010

Facebookta Yayınlamak İçin Tıkla:)
ÖNCEKİ gün Hürriyet Pazar’da, Yorgo Kırbaki’nin yazısını okudum.

Kathimerini Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Aleksis Papahelas paskalya tatili için İstanbul’a gelmiş ve izlenimlerini şöyle yazmış:

“Yıllar önce Türkiye’ye gittiğimde hep Yunanistan’dan çok uzak bir yerde bulunduğum hissine kapılırdım. Ama artık değil. Türkiye çıplak gözle bile görünen çok büyük adımlar attı”.

Devam ediyor:
åŸå¸–地å€: Mesken.Gen.Tr SanalGenclik Twitter Facebook Kurtlar Vadisi Pusu Forum Sitesi Güne Dair Öss AÖF Emo Avon Oyun Program Sohbet, Dizi İzle, Online Dizi, Diziizle, Sakarya Fırat Dizisi, Sakarya Fırat, Ezel Dizisi [Linkleri görebilmek için üye olmaniz gerekmektedir. Hizli üye olmak için tiklayiniz!!]

“Türkiye’de eşi görülmemiş bir dinamizm ve kendine güven var. Uzmanların Türkiye’yi dünya ekonomisinde başrol oynayacak ülkeler arasında görmeleri mantıklı”.

Ben daha da ileri gidip şunu söyleyeceğim:

Türkiye, şu an gerçek bir “rönesans” yaşıyor.

En geç 20 yıl içinde, sadece Avrupa’nın değil, dünyanın en önemli devletlerinden biri haline geleceğiz.

Sadece ekonomi değil, sanatta, sporda, hayatın zenginliklerinde, her alanda.

İşte bu duygunun verdiği rahatlıkla, geçmişimize ait “Sezar’ın hakkını Sezar’a veren” bir bilanço çıkarmak istiyorum.
åŸå¸–地å€: Mesken.Gen.Tr SanalGenclik Twitter Facebook Kurtlar Vadisi Pusu Forum Sitesi Güne Dair Öss AÖF Emo Avon Oyun Program Sohbet, Dizi İzle, Online Dizi, Diziizle, Sakarya Fırat Dizisi, Sakarya Fırat, Ezel Dizisi [Linkleri görebilmek için üye olmaniz gerekmektedir. Hizli üye olmak için tiklayiniz!!]

* * *

* ATATÜRK:
Kurtuluş Savaşı bir milletin uyanışıydı. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, bugün hepimizin iftihar ettiği demokrasinin startıdır. Türkiye’yi İslam âleminin atıl yanından kurtaran çok büyük reformları gerçekleştirdi.

* İSMET İNÖNÜ:
Elinde tekpartili bir hükümeti sürdürmek imkânı varken, iktidarı kaybetme pahasına çokpartili rejime geçti. Ayrıca Türkiye’yi İkinci Dünya Savaşı’na sokmayarak büyük bir diplomatik zafere imza attı.

* ADNAN MENDERES:
Cumhuriyet rejimine, millet iradesini ekleyerek, modern Türkiye’nin demokrasiye geçişinde üçüncü büyük adımını attı.

* 27 MAYIS İHTİLALİ:
Kesinlikle modern Türkiye tarihinin en trajik ve vahim olayıdır. Adnan Menderes’in iktidarı şahsileştirmesi ve yanlışlıkları bir gerçekti ama bunun çözülmesi gereken yer sandıktı. 27 Mayıs askeri darbesinin savunulacak tek yanı yoktur.

* SÜLEYMAN DEMİREL:
Türk demokrasisinin ilerlemesinde, rejime hoşgörü halkalarının eklenmesinde çok büyük payı olmuş liderdir. 28 Şubat’taki devlet adamlığı anlayışı kesinlikle takdire şayandır.

* BÜLENT ECEVİT:
Türk demokrasisine, “halkçı” dokunuşu getiren liderdir. İşçi haklarının gelişmesine büyük emeği geçmiştir. Kıbrıs’a müdahale kararı, modern Türk devletinin, Kurtuluş Savaşı ve Hatay’ın ilhakından sonra, ilk askeri ve diplomatik zaferidir.

* 12 EYLÜL MÜDAHALESİ:
Askeri darbelerin hiçbirini savunmak mümkün değildir. Türk demokrasisini geriletmiş, çok insanın acı çekmesine yol açmıştır. Ancak, siyasi ahlak; 12 Eylül öncesi, sivil idarenin tarihi hatalarını, ülkede terörün sokakları fethetmesine, her gün 20-25 insanın teröristlerce katledilmesine mani olamamasını da kayda geçirmeyi gerekli kılar.

* TURGUT ÖZAL:
Atatürk sonrası en devrimci siyasetçidir. Türkiye’de liberal ekonominin, liberal düşüncenin ve inanç konularındaki yanlışlıkların giderilmesinde tarihi adımları atan kişidir. Türkiye, Cumhuriyet sonrası ikinci en büyük hamlesini onunla yapmıştır. Avrupa Birliği’ne tam üyelik başvurusunu yapan lider de odur.

* 28 ŞUBAT:
Siyasilerin de askerlerin de hatalarının bulunduğu kendine has bir dönemdir. Özellikle dini hassasiyeti olan kesimde birçok insan haksızlıklara uğramıştır. Ama bu haksızlıklar, insanları hapishanelerde uzun süre yatırmaya kadar gitmemiştir.

* 28 ŞUBAT SONRASI:
Dolaylı askeri müdahalenin gölgesinde kalmış bir dönemdir. Buna karşılık Avrupa Birliği’ne tam üyelik için gerekli çok önemli Anayasa değişiklikleri gerçekleştirilmiş, idam cezası kaldırılmıştır. Başarısız bir dönem olmakla birlikte, ekonomide, daha sonraki yıllarda Türkiye’yi koruyacak çok önemli kararların alınıp uygulandığı da unutulmamalıdır.

* TAYYİP ERDOĞAN:
Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi liderlerinden biridir. Ekonomide ve dış politikada büyük dönüşümlere imza atmıştır. Özelleştirmelerde cesur adımlar atmış, Türk dış politikasına kişilikli bir duruş getirmiştir. Dünya ekonomik krizi sırasında Türkiye’yi iyi yönetmiştir. Buna karşılık yönetimde keyfi uygulamalar yapmış, onun döneminde Türkiye basın özgürlükleri konusunda gerilemiştir.

* ERGENEKON DAVASI: Türkiye’de çeteleşme olaylarının ve darbe girişimlerinin ortaya çıkarılması bakımından tarihi önemde bir davadır. Ancak bu tarihi önemi, insan hakları konusunda yapılan çok ağır ihlaller ve davanın siyasi hesaplaşma havasına sokulması ile sakatlanmıştır.

* * *

Değerli okurlarım.

Bu konu başlıkları benim Türkiye Cumhuriyeti tarihine bakışımdır.

Kimsenin hakkını yemeden, hak edene hakkını vererek yaptığım bir değerlendirme.

Dikkat ederseniz, bu tabloda, bir kısım aydının “Resmi tarih” diyerek yerden yere vurduğu gerçekler de var.

Kesif Atatürkçüleri kızdıracak “gayriresmi” unsurlar da.

Ben Türkiye gerçeğinin bu resmi ve gayriresmi potpuriden oluştuğuna inanıyorum.

Ve bu duyguyla diyorum ki: “Sezar’ın hakkını Sezar’a vererek” hepimizin anlaşabileceği bir Anayasa değişikliği yapabiliriz.

O nedenle CHP lideri Baykal’a seslenmek istiyorum.

O üç maddeyi ayırın. Ama yargı reformunu da hemen konuşmaya başlayın. Seçim sonrasına bırakmadan bir uzlaşma yolunu mutlaka arayın.

Bu mümkündür...

TÜRK'ÜN BAŞI ANCAK SECDEDE EĞİLİR
Ne Mutlu Türk'üm Diyene!!!

Ne gülümsemek gerçek mutluluktur...
Ne de ağlamak en büyük acının ifadesidir...
Ne seni seviyorum sözü gerçek sevgidir...
Ne de söylememek sevmediğinin göstergesidir...
Hayat ne gideni getirir...
Ne de kaybetiğin zamanı geri çevirir...
Ya yaşaman gerekenleri zamanında yaşayacaksın...
Ya da yaşayamadım diye ağlamayacaksın...